MM-sarjan kärjessä kesätauolle siirtynyt Mercedes uskoo nitistäneensä suurimman ongelmansa. Talli uskoo suorituskykynsä olevan lämpimissä kisoissa parempaa loppukauden kilpailuissa.

Korkeat lämpötilat ovat siirtäneet edun yleensä kilpailijoiden, Ferrarin ja Red Bullin leiriin viime vuosina. Mercedeksen autot ovat olleet kilpailijoitaan ankarampia takarenkaille, mikä on rasittanut autojen suorituskykyä erityisesti kilpailuissa.

Ennen kesätaukoa ajetussa Unkarin osakilpailussa Lewis Hamilton pystyi nappaamaan kuitenkin voiton, vaikka kisa käytiin todella kuumissa olosuhteissa. Radan lämpötila ol jopa 57 celsiusastetta.

Tallipomo Toto Wolffin mukaan ensiarvoisen tärkeää Hamiltonin ykkössijassa oli vapaa ajo ensimmäisenä autona ja täten puhtaan ilman edusta nauttiminen.

– Sillä oli iso rooli voitossa, mutta se ei poista mysteeriä rengaskuluman ympäriltä. Unkarissa meillä kulki, mutta Ferrarilla oli ongelmaa. Unkarin tulos osoitti kuitenkin meidän onnistuneen vihdoinkin voittamaan ja olemaan nopeita olosuhteissa, joissa olemme aiemmin olleet ongelmissa. Se luo luottoa loppukautta ajatellen, Wolff toteaa Autosportille.