Mercedeksen tähtikuskin Lewis Hamiltonin mukaan hallitseva mestaritalli olisi tuskin napannut voittoja Saksan ja Unkarin osakilpailuista, jos kisapäiville ei olisi osunut sadetta.

Taistelu mestaruudesta Ferrarin ja Mercedeksen välillä on tiivistänyt niin kutkuttavan tasaväkiseksi, että pienimmätkin erot ovat ratkaisseet kisojen voittoja sunnuntaista toiseen.

Välillä palkintokorokkeen ylin askel on jaettu selvän nopeusedun perusteella, mutta välillä se on ratkennut myös sään kaltaisten muuttujien myötä.

Hamilton myönsi tuoreessa ESPN:n haastattelussa, ettei Budapestistä ja Hockenheimista olisi varmaankin viety kotiin voittoja ilman sadekelin vaikutusta.

– Jos Hockenheimissa ei olisi satanut, emme olisi voittaneet. Jos Unkarissa ei olisi satanut, emme olisi voittaneet. Sade luo tilaisuuden, mutta emme voi vain laskea sen varaan.

Brittitähti päätyi myös jossittelemaan, olisiko sade muuttanut viime viikonlopun Belgian GP:n lopputulosta.

– Jos siellä [Belgiassa] olisi satanut, en tiedä olisimmeko startanneet kärjestä. En tiedä, olisimmeko onnistuneet saavuttamaan häntä [Sebastian Vetteliä] sillä takasuoralla. Se olisi saattanut olla samanlainen tilanne kuin viime vuonna, mutta vain käänteisenä, brittikuski pohdiskeli.

Lähde: ESPN