F1-sarjan hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton liikuttui kyyneliin Instagram-videollaan, jossa hän avautuu muovisaasteen haitoista luonnolle.

Mercedes-tähti julkaisi Instagram-sivullaan videon, jossa hän kävelee hiekkarannalla ja hämmästelee alueen suurta muovijätteen määrää.

Mies häkeltyi näkemästään ilmeisen suuresti. F1-tähti kertoi viettäneensä useita tunteja rannalla siivoten muoviroskaa pois.

Hamilton vetosi videollaan, että ihmiset lakkaisivat käyttämästä muovia ja polystyreeniä niiden luonnolle vaarallisten vaikutusten vuoksi.

– Halusin vain näyttää teille sen vaikutuksen, joka sillä on, kun ostatte muovia ja heitätte sen menemään. Tämä on se paikka, jonne se menee. Tämä on oksettavaa, formulamestari latasi 6,9 miljoonalle Instagram-seuraajalleen.

Brittistara kehotti seuraajiaan pohtimaan ostovalintojensa ekologisia vaikutuksia.

– Se, mitä ostamme päätyy lopulta tänne helvetin mereen. Miettikää. Ajatelkaa sitä asiaa. Tulimme tänne ja koko paikka oli täynnä muovipulloja. Kaikki tämä polystyreeni oli täällä pienenä palasina. Aiomme tulla takaisin ja yrittää siivota ne pois, Hamilton valisti.

– Älkää ostako polystyreeniä. Muovi, polystyreeni, kaikki vastaavat asiat. Älkää tukeko näitä yrityksiä, jotka keskittyvät vain sokeasti tuoton tekemiseen välittämättä kauniista planeetastamme ja sen ympäristöstämme, F1-tähti pyysi.