F1-kuljettajien saamien rangaistusten oikeudenmukaisuus puhuttaa autourheilukansaa. FIA:n kilpailujohtaja Charlie Whiting myönsi kuskien maineiden saattavan vaikuttaa tiedostamatta kisatoimitsijoiden ratkaisuihin.

Epäilykset F1-sarjan tähtikuljettajien kyvyistä selvitä muita kevyemmillä sanktioilla rikkeistään kisaradalla ovat olleet aina koko lajin kuumimpia puheenaiheita. Omien suosikkikuljettajien kokema vääryys on sapettanut F1-faneja aina.

Aiemmin tänään Haasin tallipomo Günther Steiner julisti omat epäilyksensä F1-tähtien maineiden, MM-sijoitusten ja tallin suuresta vaikutuksesta heidän saamiinsa rangaistuksiin kisoissa.

Nyt salaliittoteorieetikot saivat aimo annoksen lisää vettä kiukaillensa, kun FIA-jehu Whiting suostui kommentoimaan epäilyksiä F1-kisojen toimitsijoiden asenteiden vaikutuksista tuomioihinsa.

Whiting myönsi Autosportille F1-kuljettajien maineiden ja tähtiprofiilien saattavan vaikuttaa tiedostamatta tuomaristojen päätöksiin, vaikka heidän pitäisikin pyrkiä täyteen puoluettomuuteen.

– Jos kuskilla on yhdeksän pistettä lisenssiin, sen ei pitäisi vaikuttaa toimitsijoiden päätökseen. Jos he uskovat ettei hänelle pitäisi antaa kolmea, sillä hänellä jäisi kisa välistä ei saisi vaikuttaa siihen. Vaikuttaako se kuitenkin alitajunnallisesti ratkaisuihin? Sitä en tiedä, Whiting mietti.

Lähde: Autosport