Ferrarin tehoetu harmittaa keskikastin taistossa – ”Mercedeksen turha itkeä”

© Kuva: Getty Images

Haasin tallipomo Günther Steinerin mukaan Mercedes-moottoreita käyttävien asiakastallien on turha kitistä Ferrarin tällä kaudella nähdystä tehoharppauksesta.

Ferrarin uusin versio näyttäisi siirtäneen italialaismerkin moottoritaiston kuninkaaksi. Kyseessä on merkittävä tapaus, sillä Mercedes on ollut vuodesta 2014 moottorimarkkinoiden ylivoimainen ykkönen.

Hopeanuolten tehoedusta ovat päässeet nauttimaan tehdastallin lisäksi myös Williams ja Force India. Tänä vuonna taistelu keskikastin herruudesta on kuitenkin kokenut jännittävän käännöksen, kun Ferrariin luottavat Haas ja Sauber ovat nousseet mukaan taistelemaan hyvistä sijoista.

Steinerin mukaan kyseisten tallien on turha valittaa asiakastallien moottoriedusta.

– Ensimmäisillä V6-moottoreiden kausilla ei ollut mitään mahdollisuutta pärjätä, jos autossa ei ollut Mercedeksen voimanlähdetä. Heidän on turha valittaa, sillä he saivat nauttia tehoedusta neljä kautta, Steiner toteaa Autospotille.

– Nyt kun me olemmekin parempia, kuuluu soraääniä siitä, kuinka meillä on hyvät moottorit. Niinhän meillä on. Mutta teillä ne olivat aiemmin. Mitäpä muuta voi sanoa?

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…