Red Bullin junioritallissa kisaava Pierre Gasly on yksi suurimmista ennakkosuosikeista nousemaan tallin ykköstalliin Daniel Ricciardon tilalle. Ranskalainen kehaisee itsekin kehittyneensä hurjasti parin viime vuoden aikana.

Tällä kaudella muutamia upeita ajosuorituksia Toro Rossolla ajanut Gasly on sarjan tärkeimmän kasvattiluokan, tuolloin vielä GP2-nimellä kulkeneen sarjan mestari vuosimallia 2016. Miehen mestaruus ei tullut kuitenkaan helpolla, sillä renkaiden raju kuluminen rokotti häntä useaan kertaan kauden aikana.

Kontrasti tämän vuoden otteisiin on melkoinen. Gasly on profiloitunut harvinaisen hyvin renkaitaan kohtelevaksi kuljettajaksi, ja tästä osoituksena hän on pystynyt nappaamaan muutaman makean sijoituksen juuri pysymällä radalla pitkään kuluneilla renkailla.

Monacossa Gasly ajoi puolet kisamatkasta hypersoft-renkailla, ja Unkarissa hän toisti vastaavan tempun ultrasofteilla. Tuloksena olivat seitsemäs ja kuudes sijoitus.

Gasly myönsi itsekin panostaneensa tähän osa-alueeseen F1-uran auettua.

– Muutos parin vuoden takaiseen on massiivinen. Ennen olin liian aggressiivinen renkailleni, mutta nykytilanne on toinen. Olen tyytyväinen oppimaani, Gasly myöntää Autosportille.