Red Bullin neuvonantajan Helmut Markon mukaan energiajuomayhtiön F1-talli ei aio toistaa McLarenin virheitä moottoriyhteistyössään Hondan kanssa.

Perinteikäs japanilaisvalmistaja kärsi kiusallisen vaikeista ajoista McLarenin moottoritoimittajana vuosina 2015-2017. Menestyneen automarkkinoiden jättiläinen ei tahtonut millään saada kehitettyä voimayksiköitään luotettaviksi ja suorituskykyisiksi.

Vuosien ajan Renaultin moottoreilla ajanut Red Bull yllätti kesällä ilmoitettuaan vaihtavansa ensi vuodeksi Hondan koneisiin. Moni hämmästeli, miksi kärjen haastajatalli hyppäsi vaatimattomilla näytöillä esiintyneen japanilaisbrändin kelkkaan.

Tallipamppu Marko kuitenkin vakuutti Motorsportille tietävänsä tarkalleen, miten McLaren-Hondan kaltainen katastrofi vältetään.

– Lähestymistapamme Hondaan on erilainen kuin McLarenilla oli. He kertoivat heille, miten moottori pitää rakentaa. Me sanomme vain ”rakentakaa meille nopein mahdollinen moottori, yritämme sitten sovittaa sen korin sisään”.

– Meillä ei ole mitään vaatimuksia, keskustelemme kaikesta yhdessä. Japanilaisilla on erilainen kulttuuri ja tapa työskennellä. Sen oppii ajan mittaan, Marko kertoi.

Lähde: Motorsport