F1-kisakalenteri pienenemässä yhdellä kisalla – kaksi klassikkokisaa yhä ilman sopimusta

© Kuva: Getty Images

F1-sarjan kisakalenteri on pienentymässä yhdellä osakilpailulla ensi vuodeksi, uutisoi racefans.net.

Tänä vuonna sarjassa ajetaan 21 osakilpailua, joka on uusi ennätys. Pitkä ja tiivis kausi on asettanut tallit koville, mutta tulevaisuudessa sarjaa on tarkoitus kasvattaa entisestään.

Racefans-sivuston mukaan ensi vuoden kalenteri on tarkoitus julkistaa ennen kesätauon päättymistä tämän kuun loppuessa. Sivuston tietojen mukaan tämän vuoden kilpailuista ilman sopimusta ovat Japanin ja Saksan GP:t.

Japanin GP ajetaan Suzukassa, jonka omistaa Honda. Japanilaismerkin ollessa vahvasti mukana F1-sarjassa uskotaan kilpailun saavan jatkosopimuksen ja täten paikan ensi vuoden sarjassa.

Toinen uhanalainen GP on jälleen kerran Saksa. Kilpailu on ajettu jo pitkään vuorovuosin Hockenheimissa ja Nürburgringilla, mutta jälkimmäisen talousongelmien vuoksi sen järjestämisvuoroina kilpailu on jäänyt pitämättä.

Tämän vuoden yleisömäärä Hockenheimissa osoitti voimakasta kasvua, joten kisajärjestäjät toivovat sarjan palaavan sinne vielä uudelleen lähivuosina. Ensi vuodeksi kisa ei ole kuitenkaan kalenteriin mahtumassa.

Kaudeksi 2019 kaavailtu Miamin GP on myös siirretty vuodella eteenpäin.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…