Belgian F1-osakilpailun suuren lähdön joukkokolarin lukkojarrutuksellaan aiheuttanut Renault-kuski Nico Hülkenberg myönsi virheensä tilanteessa. Saksalainen aikoi keskustella tilanteesta kilpailun tuomariston kanssa.

Span formulakisan lähdössä ei säästytty tällä kertaa rytinältä. Sunnuntaina iltapäivällä epäonnen soturiksi sattui Renaultin Hülkenberg, joka päätyi aiheuttamaan lukkojarrutuksellaan varsin tuhoisan ketjukolarin.

Ensimmäisen mutkan jälkeen sattunut rysäys sinkosi McLarenin Fernando Alonson yläilmoihin ja tuhosi samalla Charles Leclercin auton. Kumpikin kuski joutui keskeyttämään kilpailun Hülkenbergin lisäksi siihen.

Törmäyksessä saivat osumaa myös Ferrarin Kimi Räikkönen ja Mercedeksen Valtteri Bottas. Räikkösen kilpurin vahingot olivat niin pahoja, ettei suomalainen selvinnyt yhdestä varikkopysähdyksestäkään huolimatta kierrosta pidemmälle.

Hülkenberg ei väistellyt vastuuta lähtöhässäkästä kilpailun jälkeisessä haastattelussa. Renault-kuskin mukaan hänen lukkojarrutuksensa ei johtunut teknisestä viasta, vaan pelkästä omasta virheestään.

– Ei mitään vikaa autossa, on vain uskomatonta huomata taas jo ensimmäisellä kierroksella, kuinka herkkiä nämä autot ovat aerodynamiikan suhteen. Kun edessä on läjä autoja pitoa menettää todella paljon painaessaan jarruja.

– Eturenkaani menivät hetkessä lukkoon ja liuin Fernandoa [Alonso] päin. Se oli varmaankin virhearvio minun osaltani, olin hieman liian myöhässä jarruilla. Todella turhauttavaa hänelle, Charlesille [Leclerc] ja toki minullekin, saksalainen pahoitteli.

 

Renault-pilotti tiesi edessä olevan keskustelu kilpailun tuomariston kanssa. Hülkenberg ei uskaltanut vielä arvioida, mitä seuraamuksia hänelle voisi olla luvassa.

– Meidän on mentävä tuomareiden puheille, puhua heille ja purkaa tilanne. Katsotaan, mitä tapahtuu, saksalaiskuski mietti.