Williamsin F1-talli ei aio luopua uudesta takasiivestään, joka petti yllättävästi Silverstonessa.

F1:n mestaruuskamppailun viimeiselle sijalle jämähtänyt brittitalli toivoi suuria tuoreilta tekniikkapäivityksiltään. Kotikisaan tuotiin muun muassa uusi takasiipi, jonka piti lisätä auton suorituskykyä.

Toisin kuitenkin kävi. Takasiivi aiheutti erikoista aerodynaamista sakkausta, jonka vuoksi se jouduttiin vaihtamaan vielä aika-ajojen jälkeen.

Williamsin kuskikaksikko Sergei SirotkinLance Stroll joutui aloittamaan sunnuntain kisan varikkosuoralta rangaistuksena siitä, että auton tekniikkaa säädettiin liian myöhään.

Seuraukset olivat kitkerää purtavaa brittitallille, sillä kumpikaan kuskeista ei yltänyt Silverstonen kilpailussa pistesijoille.

Takaiskuista huolimatta Williams ei aio luopua uudesta siivestään.

Sen ongelmakohdat on tarkoitus selvittää ja korjata. Williamsilla riittää uskoa keksintöönsä.

– Olen varma, että tähän on joku ratkaisu, joka meidän pitää vain ymmärtää. En usko, että tässä takasiivessä on mitään perusteellisesti pielessä, tallin tekniikkapomo Paddy Lowe arvioi Motorsport Weekille.

– Vika johtui jostain tekijästä siiven kokonaisuudessa, jostain yhdistelmästä joka aiheutti jonkun oudon ilmiön. Minulla ei ole siihen vastausta, meidän täytyy tehdä vielä lisää tutkimuksia, Lowe pohti.

Lähde: Motorsport Week