Villeneuve lyttää tämän kauden katastrofitallin täysin – syyttää tallipomoksi valittua tytärtä

© Kuva: Getty Images

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

F1-talli Williamsin surkea kausi ei herätä sääliä tallin viimeisimmässä maailmanmestarissa Jacques Villeneuvessa. Kauden 1997 mestari sysää ”kuolleen tallin” alamäen tallijohdon niskaan.

Williams on saavuttanut tällä kaudella vain neljä pistettä. Lance Stroll ajoi kahdeksanneksi huhtikuussa Bakussa. Sergei Sirotkin on sarjan ainoa pisteetön kuljettaja, ja viimeksi ajetussa tallin kotikisassa autot olivat koko porukan hitaimmat.

Vielä muutama kausi sitten talli oli porukan toiseksi paras, joten alamäki on ollut muutamassa vuodessa hurja. F1-moottoriturpana tunnettava Villeneuve ei säästellyt sanoissaan lytätessään tallia.

– Heidän täytyy myöntää mokanneensa täysin. En näe millään, että he voisivat toipua tästä. En millään, Villeneuve toteaa motorsport.comille.

Kanadalaisen mielestä tallin suurimpana ongelmana on nykyinen sekasorto tallin johdossa. Perustajan Frank Williamsin vetäydyttyä takavasemmalle jätti hän tallinsa tyttärensä Claire Williamsin komentoon. Toinen vaihtoehto oli poika Jonathan Williams, joka ei ole tehtyyn ratkaisuun tyytyväinen. Tallista hiljattain kertova dokumentti paljastaa Clairen ja Jonathanin välien tulehtuneen päätöksen seurauksena.

– Tallissa ei ole lainkaan osaavaa johtamista. Vaihtoehto tallille oli vuonna 2013, kun Frank sai päättää kumman hän asettaa johtoon. Clairen valitseminen Jonathanin sijasta oli iso virhe, sen näkee nykyvirettä katsomalla, Villeneuve lataa.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!