Mercedekselle vuoden jatkosopimuksen tehnyt Valtteri Bottas kertoi C Morelle perjantaina iltapäivällä, että jatko saksalaistallissa oli alusta asti selvin vaihtoehto.

Nastolalaiskuski kertoi neuvottelujen alkaneen muutamia viikkoja sitten. Keskustelut etenivät niin hyvin alusta asti, ettei muiden tahojen kanssa tarvinnut edes neuvotella.

– Olin täysin keskittynyt Mercedeksen kanssa neuvotteluun. Ei tarvinnut paljon muualle katsella. Kaikki mitä olimme jutelleet oli ollut vain positiivista, niin ei tarvinnut muualle katsella, suomalainen vakuutti C Morelle.

Vaikka jatko hallitsevan mestaritallin kanssa oli suomalaiselle F1-kansalle mieluinen uutinen, yllättyivät monet sopimuksen kestosta.

Bottaksen jatkosopimus on vain yhden kauden mittainen, mutta se sisältää myös toisen vuoden option. Suomalaiskuskia sopimuksen raamit eivät kuitenkaan huolestuta.

– Kyllä se on [hyvä asia]. Olen sillä lailla luottavainen, että kovalla työllä voin vain parantaa omaa menoa niin, ettei tiimillä ole kesällä muuta vaihtoehtoa [kuin jatkaa sopimusta], Mercedes-kuski korosti.

Bottas kertoi olevansa tyytyväinen siihen, että jatkosopimuksesta päästiin sopuun jo ennen F1:n kesätaukoa.

– Missään vaiheessa aiemmin urallani ei ollut ensi vuosi jo tässä vaiheessa kautta. Se on hyvä, että voi nyt keskittyä mestaruuskamppailuun, kun on kolme tiimiä taistelemassa mestaruudesta.

Lähde: C More