Ferrarin tallipäällikkö Maurizio Arrivabene ei arvostanut Mercedeksen teknisen johtajan James Allisonin vihjailuja Kimi Räikkösen epäpätevyydestä F1-auton ratissa.

Räikkösen ja Lewis Hamiltonin kolari Britannian GP:n lähdössä aiheutti melkoisen porun.

Brittitähti ja Mercedeksen talli ottivat asian varsin raskaasti. Hamilton vihjasi suomalaisen Ferrari-tähden rusikoineen hänet ympäri tahallaan.

Mercedeksen tekniikkapomo Allison vei kuittailun vielä pidemmälle ja epäili kolarin johtuneen joko tahallisesta taktiikasta tai Räikkösen ajotaitojen puutteesta.

– Kuten James Allison sanoi, luuletko tämän olevan tahallista vai pelkkää epäpätevyyttä? Tämä jättää meille mietittävää, Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff välitti tekniikkajehun viestin Sky Sportsille.

Ferrari-johto ei ilahtunut syyttelystä. Arrivabenen mukaan vihjailu kolarin tahallisuudesta oli suorastaan mautonta.

– Kuka on epäpätevä? Kimi? Kuka hän [Allison] on sanomaan, mitä kuskit tekevät autoissa? Jos hän todella sanoi jotain tuollaista, hän saisi hävetä, italialaistallin nokkamies vaahtosi Sky Italian haastattelussa.

Arrivabene lisäsi vielä olevansa pettynyt entisen Ferrarin työntekijän lausuntoon. Ferrari-jehu oli suorastaan tyrmistynyt vanhan kollegansa heitosta.

– Allison työskenteli Maranellossa monien vuosien ajan, mutta nyt me olemme täällä Englannissa opettamassa häntä käyttäytymään kuten herrasmies. Hyväksyisin tämän Jacques Villeneuvelta, sillä hän oli kuljettaja. Mutta tämä mies?

Lähteet: Sky Sports, Sky Italia