Paalupaikalta kotikisaansa lähtenyt Sebastian Vettel toivoi luonnollisesti Hockenheimissa voittoa, mutta joutui pettymään karusti. Miehen mukaan kolari oli täysin hänen oma vikansa.

Ferrari-tähti sai Saksan osakilpailuun puhtaan lähdön ja pääsi karkaamaan Valtteri Bottakselta ja tallitoveriltaan Kimi Räikköseltä kauas. Miehen voittoasema näytti varsin vahvalta ennen kohtalokasta ulosajoaan.

Välillä Räikkönen pääsi jo kisan johtoon, mutta Ferrari päästi Vettelin tallimääräyksellä ohi. Nopeampia kierrosaikoja ajaneelle saksalaiselle annettiin todellinen mahdollisuus ajaa voitosta.

Hockenheimissa alkoi kuitenkin sataa varsin kovaa jo kilpailun alkupuolella. Kuten lähes kaikissa sateisissa F1-kisoissa, märät olosuhteet vaativat tälläkin kertaa uhrinsa.

Kisaa johtanut Vettel teki hienoisen ajovirheen radan hiussilmukkamutkassa, menetti märällä radalla autonsa hallinnan ja ajautui suoraan seinään.

Saksalainen oli suorastaan tyrmistynyt kohtalostaan. Mies hakkasi rattiaan radan reunalla kaksin käsin ja pahoitteli kolariaan tunteikkaasti tiimiradiossa.

– Vittu! Vittu. Olen pahoillani, jätkät. Olen pahoillani, F1-konkari vaikeroi.

Rauhoituttuaan hieman Vettel kykeni jo hieman analysoimaan tilannetta.

Saksalaiskuski arvioi kisan jälkeen virheensä olleen lopulta varsin pieni. Märkä keli jätti virheille vain armottoman vähän tilaa.

– En usko sen olleen valtava virhe. Sillä oli kuitenkin valtava vaikutus kisaan, sillä keskeytyimme siinä. Ei minulla ole kuitenkaan vaikeuksia nukahtaa tänään illalla sen vuoksi, mitä olen tehnyt, Vettel vakuutti.

Ferrari-pilotti korosti ottavansa täyden vastuun ulosajostaan.

– Se oli pettymys, sillä kaikki oli mennyt siihen asti makeasti. Emme kaivanneet sadetta.

– Kaikki oli käsissäni – pieni virhe, suuri pettymys. Se oli vain yksi niistä hetkistä. Se oli minun virheeni, joten pahoitteluni tiimille. He tekivät kaiken oikein, Vettel harmitteli.