Red Bullin tallipomo Christian Horner ei ole huolissaan Hondan suorituskyvyn ilmeisen suuresta heittelystä kilpailujen välillä. F1-konkari uskoo epätasaisuuden johtuvan Toro Rosson omista teknisistä haasteista.

Vaikka Hondan uuden voimayksikön suorituskyky näytti yllättävän vahvalta kauden alussa, toi Silverstonessa esitelty päivitys hieman huolia japanilaisvalmistajan piilevistä ongelmista.

Moottoripäivitys ei tuonut aivan toivotun kaltaisia parannuksia tehoihin. Hondan tekniikassa vaikutti ilmenneen myös hieman luotettavuusongelmia, jotka leimasivat karusti japanilaisbrändin viimeisintä muutamaa vuotta McLarenin kanssa.

Vaikeudet olivat huonoja uutisia Red Bullille, joka oli juuri päättänyt vaihtaa moottoritoimittajansa Renaultista Hondaan ensi kaudeksi.

Red Bull -pamppu Horner ei kuitenkaan ole menettänyt yöuniaan pienten takaiskujen vuoksi.

Brittikonkari uskoo Hondan selviävän pulmistaan. Horner näkee suorituskyvyn puutteen johtuneen suurilta osin myös Toro Rossosta.

– Sen perusteella mitä näimme Itävallassa ja Silverstonessa, moottorin suorituskyky on aika lähellä sitä, missä olemme nykyisen moottoritoimittajamme kanssa, Horner kehui Motorsportille.

– Toki Toro Rosso on ajanut vaihtelevilla määrillä downforcea muutamassa viimeisessä kisassa. Tuntuu siltä, että Honda on oikealla kurssilla. Heillä vaikuttaa olevan oikeat tavoitteet ja päämäärät. Odotamme innolla heidän kanssaan työskentelemistä, tallipomo vakuutti.

 

Lähde: Motorsport