© Kuva: Red Bull

Red Bullin kuskisuunnitelmiin takapakkia – juniorikuski ei ole saamassa testilupaa

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon

Red Bullin junioriohjelma leipoo 19-vuotiaasta Dan Ticktumista seuraavaa energiajuomayhtiön F1-kuljettajaa. Suunnitelmiin on tullut kuitenkin ainakin väliaikainen stoppi FIA:n toimesta.

Auto Motor und Sport -lehti kertoo tallin miettineen tällä kaudella F3-sarjassa kisaavan britin ajattamista Unkarin GP:n jälkeisissä testeissä. Tästä ideasta ollaan nyt kuitenkin luopumassa, sillä Ticktumilta puuttuu ajamiseen vaadittava superlisenssi. Sitä taas ei voida myöntää, sillä hän ei ole kerännyt tarpeeksi superlisenssipisteitä.

Ticktumin uraa varjostaa hänen pari vuotta sitten saamansa pitkä kilpailukielto hänen törmättyä tahallisesti toiseen autoon ja ohittaen useita autoja turva-auton takana. Lue juttu parin vuoden takaa täältä.

Teinikuski pimahti täysin: Tahallinen kolarointi toi kahden vuoden kilpailukiellon

Kärsittyään rangaistuksen on Ticktum osoittanut kypsyneensä hyväksi kuljettajaksi. Päästyään Red Bullin junioriohjelmaan on hän tehnyt hyvää jälkeä F3-sarjassa.

– Ticktum ajaa jatkuvasti hyviä kisoja, mutta hän ei ole saanut kerrytettyä vielä tarpeeksi pisteitä superlisenssiin. Kuinka me voimme muka tuoda uusia kuljettajia sarjaan? Red Bullin Helmut Marko ihmettelee lehden mukaan.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!


VOITA F1-KISAMATKA!
Mikäli Instagram-tilillämme on 10 000 seuraajaa kauden loppuun mennessä, arvomme yhden kahden henkilön palkintomatkan ensi vuoden Unkarin osakilpailuun.
Käy seuraamassa Suomen kuuminta moottoriurheiluun keskittyvää IG-tiliä täältä

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon