Red Bullin kuskisuunnitelmiin takapakkia – juniorikuski ei ole saamassa testilupaa

© Kuva: Red Bull Content Pool

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Red Bullin junioriohjelma leipoo 19-vuotiaasta Dan Ticktumista seuraavaa energiajuomayhtiön F1-kuljettajaa. Suunnitelmiin on tullut kuitenkin ainakin väliaikainen stoppi FIA:n toimesta.

Auto Motor und Sport -lehti kertoo tallin miettineen tällä kaudella F3-sarjassa kisaavan britin ajattamista Unkarin GP:n jälkeisissä testeissä. Tästä ideasta ollaan nyt kuitenkin luopumassa, sillä Ticktumilta puuttuu ajamiseen vaadittava superlisenssi. Sitä taas ei voida myöntää, sillä hän ei ole kerännyt tarpeeksi superlisenssipisteitä.

Ticktumin uraa varjostaa hänen pari vuotta sitten saamansa pitkä kilpailukielto hänen törmättyä tahallisesti toiseen autoon ja ohittaen useita autoja turva-auton takana. Lue juttu parin vuoden takaa täältä.

Teinikuski pimahti täysin: Tahallinen kolarointi toi kahden vuoden kilpailukiellon

Kärsittyään rangaistuksen on Ticktum osoittanut kypsyneensä hyväksi kuljettajaksi. Päästyään Red Bullin junioriohjelmaan on hän tehnyt hyvää jälkeä F3-sarjassa.

– Ticktum ajaa jatkuvasti hyviä kisoja, mutta hän ei ole saanut kerrytettyä vielä tarpeeksi pisteitä superlisenssiin. Kuinka me voimme muka tuoda uusia kuljettajia sarjaan? Red Bullin Helmut Marko ihmettelee lehden mukaan.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!