Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner uskoo, että tallinsa olisi pärjännyt yhtä hyvin kauden parhaissa kisoissaan Hondan moottoreilla.

Energiajuomajätin talli on noussut tällä kaudella yhä lähemmäksi tärkeimpiä vastuksiaan Ferraria ja Mercedestä.

Daniel Ricciardo nappasi voitot sekä Kiinan että Monacon GP:stä. Renaultin moottoreilla ajava brittitalli on haastanut sarjan kovinta kärkeä tosissaan.

Aiemmin Red Bull julkisti vaihtavansa moottoritoimittajaansa Renaultista Hondaan ensi kaudeksi. Päätöstä pidettiin rohkeana, sillä Hondan maine oli kärsinyt pahasti vaikeiden McLaren-vuosien vuoksi.

Osa epäili, olisiko Red Bull onnistunut saavuttamaan yhtä hyviä tuloksia kuin tämän vuoden parhaissa kilpailuissaan Hondan voimayksiköllä.

Japanilaisvalmistajan tekniikasta vakuuttunut tallipomo kuitenkin vakuuttaa Hondan suorituskyvyn riittävän voittoihin.

– Olisimme silti voittaneet ne kisat, jotka voitimme, Horner kertoi. Honda on vain yhden prosentin päässä siitä mitasta, missä nyt olemme, kertoi Motorsportille.

– Ferrariin ja Mercedekseen on vielä merkittävä ero, mutta Hondan kaltaisen suuren valmistajan saaminen taaksemme on iso juttu. [Kun ajatellaan] että Renault oli siirtämässä fokustaan yhä enemmän asiakastalleista omaan talliinsa, tämä oli täysin oikea hetki lähteä tälle erilaiselle suunnalle, Horner vakuutteli F1i.comille.

 

Lähde: F1i.com