Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin mukaan Valtteri Bottas sai ajaa vapaasti voitosta Itävallassa tallin periaatteiden vuoksi.

Vaikka Bottas onkin tallitoveriaan Lewis Hamiltonia jopa 53 pistettä jäljessä MM-taistossa, ei Mercedes halunnut hidastaa suomalaisen menoa ja pyytää häntä väistämään brittitähteä Itävallan GP:ssä.

Bottas esitteli mainiota vauhtia aika-ajoissa ja ajoi paalupaikalle. Huippusuoritus vahvisti entisestään Mercedeksen luottoa ratkaisuunsa.

Tallipomo Wolff avasi Motorsportille, että päätöksen takana ovat tallin kilpailulliset periaatteet. MM-pisteillä pelailua ei haluta aloittaa liian ajoissa.

– Olemme yhdeksännessä kisassa, tästä on vielä pitkä matka edessä. Uskon, että me olemme faneille sen velkaa, ja se on myös meidän kilpailullinen ajattelutapamme, että emme lähde pelaamaan kuljettajien mestaruudesta kesäkuussa tai heinäkuussa, Wolff vakuutti.

– Tietenkin kauden loppua kohti, jos yhdelle kuskille olisi tarjolla selvä etu, tilannetta on harkittava. Se on valitettava tilanne, jota jokaisen kilpatallin täytyy harkita. Nyt ei ole kuitenkaan sen aika, Mercedes-pamppu pohti.

Lähde: Motorsport