Moni on ihmetellyt Mercedeksen Lewis Hamiltonin selviämistä nuhtelulla Saksan GP:n toimistaan. Varsinkin, kun muistilokeroihin on tallentunut Kimi Räikkösen vastaavasta tilanteesta saama rangaistus muutaman vuoden takaa.

Hamilton palasi varikkotieltä takaisin radalle, mutta samalla hän ylitti varikkotien viivan ja varikkotietä merkkaavan merkin. Britti selvisi sanktioitta.

Räikkönen ylitti ensimmäisessä Bakun GP:ssä puolen auton mitalla varikollemenoa merkkaavan viivan, pysyen kuitenkin koko ajan suoralla. Räikköselle lätkäistiin kymmenenen sekunnin aikarangaistus.

Syy oli kuitenkin selvä. Bakun GP:n tuomaristo oli jo ennen viikonloppua sopinut yhdessä kuljettajien kanssa, ettei radalla jatkava kuljettaja saa ylittää varikkoviivaa aikarangaistuksen uhalla. Räikkösen tapauksessa tapahtui siis kiistaton rike.

Lisäksi Ferrarin suomalaiskuskin tapauksessa vauhtia oli yli 300 kilometriä tunnissa. FIA katsoi sen raskauttavaksi asianhaaraksi.

Hamiltonin tapauksessa ajettiin turva-autotilanteessa alennettua nopeutta. Lisäksi varikollemenon proseduureista ja niiden rikkomisesta ei oltu erikseen sovittu rangaistuskäytäntöjä.

Vaikka Hamiltonin tapaus rikkoikin sääntöjä, autoivat lieventävät asianhaarat häntä pääsemään pälkähästä.