Kimi Räikkösen nykyvire saa suitsutusta monista lähteistä, mutta Autosportin arvosanoissa kehuja ei juurikaan näy.

Räikkönen kuittasi viidennen perättäisen podiumin tuottaneesta Unkarin GP -viikonlopusta arvosanan seitsemän, eli tyydyttävän. Kritiikkiä tuli vanhasta tutusta asiasta, aika-ajoista.

– Jälleen yksi viikonloppu, jolloin potentiaalinen voitto valui hukkaan. Paalupaikka märissä olosuhteissa oli otettavissa, mutta hän epäonnistui viimeisellä vedollaan. Jos ykkösruutu olisi onnistunut, olisi hänellä ollut vauhdin puolesta kaikki mahdollisuudet voittoon, Autosport toteaa.

– Epätavanomainen taktiikka aikaisen varikkostopin muodossa antoi hänelle kolmannen sijan, joka oli palkinto tyydyttävistä olosuhteista.

Räikkönen on saanut Autosportilta tällä kaudella parhaimmillaankin arvosanaksi kahdeksaisen. Tyydyttävä seitsemän on osunut kohdalle kuusi kertaa kahdestatoista.

Räikkösen tallikaveri Sebastian Vettel sai arvosanan kahdeksan, vaikka hän hävisi aika-ajoissa tallikaverilleen ja kisassa vauhti oli yhtä hyvää. Myös aika-ajoissa perustason suorituksen ja kisassa aikaisin keskeyttänyt Max Verstappen sai kasin.

Mercedeksen Valtteri Bottas sai arvosanakseen kuutosen.

– Bottas sai lähes sensaatiomaisen kakkossijan hyvän aika-ajotuloksen jälkeen. Mutta kahdesta osumasta huolimatta, joista Daniel Ricciardon kanssa kolistelu rokottaa hänen arvosanaansa suuresti, hänen olisi pitänyt pitää parempaa vauhtia myös kisan alkuvaiheessa, arviossa todetaan.

Kisan voittaja Lewis Hamilton oli yhdeksikön arvoinen. Täyden kympin sai kuudenneksi ajanut Pierre Gasly.