Tällä viikolla menehtyneen Sergio Marchionnen terveydentila oli yllätys italialaismerkin sisäpiirillekin.

FiatChryslerin pääjohtajan tittelillä operoinut Marchionne kuoli keskiviikkona hänen terveydentilansa romahdettua viime viikolla. Julkisuuteen kerrottiin aluksi miehen kärsivän olkapääleikkauksen jälkeisistä komplikaatioista, mutta julkisuuteen on tullut uusia tietoja paljon vakavammistakin terveysongelmista.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Marchionnea oli hoidettu sveitsiläisessä sairaalassa yli vuoden ajan ennen miehen menehtymistä. Julkisuuteen on epäilty miehen saaneen hoitoa keuhkosyöpään, mutta mies salasi asian jopa työnantajaltaan.

FiatChryslerin tiedottaja kertoi uutistoimistolle myös merkin itsensä saaneen tiedon Marchionnen terveyden yllättävästä heikkenemisestä nopeasti.

– Meille kerrottiin herraMarchionnen käyneen olkapääleikkauksessa, ja me myös tiedotimme tästä. Kuitenkin perjantaina Marchionnen perhe kertoi hänen terveydentilansa rimahtaneen, eikä hän pysty enää jatkamaan johtajana. Teimem tarvittavat muutokset yhtiön sisällä välittömästi, yhtiön tiedotteessa kerrottiin Reutersille.