© Kuva: Getty Images

Kubica paljastaa vihdoinkin olleensa jo Ferrarin mies – vakava rallionnettomuus oli lähellä välttyä

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon

Robert Kubica on paljastanut tehneensä sopimuksen Ferrarin kanssa kisakuljettajan paikasta, ennen kuin vakava rallionnettomuus katkaisi miehen F1-uran vuonna 2011.

Puolalainen vahvisti julkisuudessa hyvin tiedetyn, mutta molempien tahojen tähän asti hiljaisena pitämän tiedon F1-sarjan podcastissa eilen.

Renaultia edustanut Kubica loukkaantui vakavasti rallionnettomuudessa helmikuussa 2011. Sen jälkeen mies ei ole F1-kilpailuihin osallistunut, mutta näytöt ennen sitä tekivät hänestä yhden sarjan parhaista sen hetkisistä kuljettajista.

Kaikki voisi olla toisin, mikäli Kubica ei olisi osallistunut Italiassa järjestettyyn rallikilpailuun. Puolalainen kertoo F1-sarjalle miettineensä kisan väliin jättämistä, mutta suostuneensa lopulta ajamaan ollakseen lojaali hänet ralliin järjestäneelle organisaatiolle.

– Halusin ajaa, sillä seuraavan kauden työnantajani ei olisi antanut minun enää osallistua ralleihin, Kubica kertoo.

Tämän jälkeen toimittaja Tom Clarkson kysyy podcastissa suoraan, oliko tuo talli Ferrari.

– Kyllä.

Kubica kertoo tehneensä sopimuksen tallin kanssa liittymisestä Fernando Alonson tallikaveriksi kaudeksi 2012. Raha ei miestä talliin houkutellut, sillä Renault olisi tarjonnut miehelle parempaa palkkaa.

– Jokaisella kuljettajalla on kolme tavoitetta. Ensimmäinen on päästä F1:iin. Toinen on saavuttaa maine hyvänä kuljettajana. Kolmas on voittaa joko maailmanmestaruus tai tulla Ferrari-kuskiksi. Minä olin erittäin lähellä viimeistä.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!


VOITA F1-KISAMATKA!
Mikäli Instagram-tilillämme on 10 000 seuraajaa kauden loppuun mennessä, arvomme yhden kahden henkilön palkintomatkan ensi vuoden Unkarin osakilpailuun.
Käy seuraamassa Suomen kuuminta moottoriurheiluun keskittyvää IG-tiliä täältä

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon