© Kuva: Getty Images

Kova väite: F1-sarjan valta vaihtunut – Mercedes ei ole enää moottoreiden kuningas

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon

Red Bullin tallipomo Christian Hornerin mielestä F1-sarjassa on tapahtunut merkittävä muutos. Mercedeksen voimanlähteet eivät ole hänen mielestään enää sarjan parhaat.

Kaudeksi 2014 voimaan astuneiden nykyisten V6-turbohybridien aikakaudella Hopeanuolet ovat nauttineet selvästä teho- ja luotettavuusedusta. Varsinkin ensimmäisellä kaudella saksalaismerkki pyyhki muilla valmistajilla lattiaa, ja etu on säilynyt tähän vuoteen saakka, vaikka varsinkin Ferrari on lähestynyt sitä hyvää tahtia.

Nyt italialaistalli on Hornerin mielestä jopa ohittanut Mercedeksen.

– Mielestäni Ferrari on nyt mittatikku kaikille. Heidän tasonnostonsa näkyy erinomaisesti asiakastallien Haasin ja Sauberin menestyksessä, Horner toteaa Autosportille.

Red Bull käyttää tällä kaudella Renaultin moottoreita, ennen hyppäämistä Hondan leiriin kaudeksi 2019. Tallin kuljettaja Max Verstappen arvioi Silverstonessa ranskalaismerkin olevan tehoissa jopa 80 hevosvoimaa kärkimerkkejä jäljessä.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!


VOITA F1-KISAMATKA!
Mikäli Instagram-tilillämme on 10 000 seuraajaa kauden loppuun mennessä, arvomme yhden kahden henkilön palkintomatkan ensi vuoden Unkarin osakilpailuun.
Käy seuraamassa Suomen kuuminta moottoriurheiluun keskittyvää IG-tiliä täältä

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon