Ferrarin junioriohjelman kasvatti ja Sauberin kuskilupaus Charles Leclerc oli mielissään Itävallan GP:n yhdeksännestä sijastaan.

Red Bull Ringin huippusuoritus oli nuorelle F1-lupaukselle iso urakka.

Monacolainen aloitti kisan 17. lähtöruudusta ja kipusi nopeasti ylemmäksi. Epäonninen ajovirhe tiputti miehen kuitenkin jälleen letkan peräpäähän.

Leclerc ei kuitenkaan luovuttanut taistelua, vaan kamppaili itsensä takaisin kärkikymmenikköön. Lopulta nuorukainen ylsi MM-pisteisiin oikeuttavalle yhdeksännelle sijalle.

Mainio veto maistui Kimi Räikkösen korvaajaksi ensi kaudelle huhutulle kuljettajalupaukselle ymmärrettävän makeasti.

– Se oli jännittävä päivä. Minulla oli kova homma palata kärkeen ja tienata hieman pisteitä. Kisassa oli paljon tapahtumia ja muutamia ohituksia, joten se oli loistava kisa, Lerclec kehui The Checkered Flagille.

MM-pisteille ylsi myös Leclercin tallitoveri Marcus Ericsson. Sauberin talli saavutti Itävallassa tuplasaaliin pisteissä ensi kertaa sitten vuoden 2015.

– On loistava juttu tallille, että molemmat autot ylsivät kärkikymmenikköön. Tämä on ylimääräinen lataus motivaatiota meille kaikille tulevia kisoja varten. Odotan innolla sen näkemistä, mitä heillä on meille luvassa, monacolainen intoili.

Lähde: The Checkered Flag