Ferrarin suomalaistähti Kimi Räikkönen myönsi Saksan osakilpailun lopputuloksen jääneen harmittamaan. F1-konkari selvensi myös kiivasta radiokeskusteluaan Ferrari-johdolta saamasta tallikäskystään.

Räikkönen aloitti kilpailun kolmannesta lähtöruudusta ja piti vakuuttavasti sijastaan kiinni sateisen koitoksen loppuun asti.

Lähdössä suomalaista haastoi neljännestä ruudusta startannut Max Verstappen, mutta suomalaiskuski onnistui pitämään hollantilaisen takanaan.

Hieman myöhemmin Räikkönen nousi jopa kilpailun johtoon muiden käydessä varikolla.

Pian hänen tallitoverinsa Sebastian Vettel oli kuitenkin taas aivan kintereillä ja pyysi tallilta lupaa päästä hitaamman suomalaisen ohi.

Ferrarin kisainsinööri muotoili asian varovaisesti radioon vedoten siihen, että kummankin kuskin olisi säästeltävä renkaitaan. Räikkönen kaipasi kuitenkin hieman selvempää vahvistusta tallimääräyksestä.

– Mitä haluatte minun tekevän? Sanokaa vain suoraan, Räikkönen tivasi kisainsinööreiltään.

Vettelin annettiin tulla ohi ja suomalainen tipahti voittotaistelusta. Tallikäskyn hyöty kuitenkin mureni olemattomaksi saksalaiskuskin rysäytettyä myöhemmin seinään.

Räikköseltä tiedusteltiin ärhäkästä radiokeskustelun taustoista kisan jälkeisessä haastattelussa. Suomalainen myönsi laukoneen kommenttinsa tunnemyräkässä, mutta kertoi myös halunneensa toisaalta varmistaa tallikäskyn.

– Meillä on tiettyjä sääntöjä, mutta se ei ollut aivan selkeä tilanne. Mielestäni minulla olisi riittänyt nopeutta, mutta näin siinä tapahtui.

– Tietenkin se tuli hieman hetken mielijohteesta kisatilanteen keskellä. En olisi halunnut lopettaa taistelua. Eihän se lopulta muuttanut kovinkaan paljon tulosta, Räikkönen summasi.