Toro Rosson F1-talli harkitsee uusiseelantilaiskuski Brendon Hartleyn korvaamista F3:n mestaruushaastajalla Dan Ticktumilla ensi kaudeksi.

Vuoden 2017 Macaun GP:n voittaja on tällä hetkellä toisena Euroopan F3-sarjassa. Hän on vain yhden pisteen perässä MM-johtajaa Marcus Armstrongia.

Red Bullin moottoriurheilun neuvonantaja Helmut Marko vahvisti Autosportille Ticktumin olevan heidän puolestaan valmis F1-kuskiksi tulevalla kaudella.

– Kauden päätteeksi, kyllä. Hän on nopea. Hullu, mutta nopea. Se sopii meille. Me etsimme kaikista nopeimpia, Marko hehkutti.

Red Bull -jehun mukaan nuorukaisen peloton kilpailuasenne on tehnyt energiajuomayhtiön tallin johtoon lähtemättömän vaikutuksen.

– Norisringillä joku ajoi hänen päälleen startissa ja hän joutui sairaalaan. Hän sanoi, että haluaa palata radalle ja voitti kisan jälkeenpäin, Marko taivasteli.

– Jos he ovat erikoisia luonteita, se sopii meille, mutta kaikkien ei tarvitse olla näin hulluja meitä varten, F1-konkari naureskeli.

Vaikka Ticktumilla riittää vauhtia, on hänellä vielä yksi merkittävä hidaste – nuorukaiselta ei löydy FIA:n superlisenssiä.

Nykyisten sääntöjen mukaan hänen olisi saatava 40 pistettä viimeisimmän kolmen kautensa ajalta.

Ticktumin epäonneksi hänen pistesaldonsa ei riittäisi näillä näkymin kisalisenssiin. Jos hän voittaisi Euro F3-kautensa, olisi hänellä kasassa vasta 30 pistettä.

Pisteet oikeuttaisivat hänet kansainväliseen A-lisenssiin, jonka voimin hän voisi ajaa F1-testeissä. Hänen pistetilinsä riittäisi myös vapaiden harjoitusten superlisenssiin.

Lähde: Autosport