Kauden kolarikunkuksi kohonneesta Grosjeanista huolestuttava arvio: ”Koko F1-ura vaakalaudalla”

© Kuva: Getty Images

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Romain Grosjean on ollut yksi tämän kauden suurimpia pettymyksiä. Aina nopeaksi mutta virheherkäksi tiedetyn ranskalaisen kausi on ollut toistaiseksi lähes täysi katastrofi.

Kun kaudesta on ajettu kohta puolet, on Haas-kuljettaja päässyt pisteille vain kerran. Itävallan GP:n komea nelossija ei kuitenkaan lohduta, sillä mies on kolaroinut luvattoman moneen otteeseen tuhoten talliltaan lukuisia hyviä sijoituksia.

Viime viikonloppuna Silverstonessa Grosjean romutti autonsa perjantain harjoituksissa, kolaroi startissa tallikaverinsa Kevin Magnussenin kanssa ja keskeytti myöhemmin törmäiltyään Carlos Sainzin kanssa.

F1-toimittaja Mark Hughes esittää kolumnissaan huolen Grosjeanin F1-uran jatkon puolesta. Kokeneen toimittajan mielestä miehen on viimeistään nyt aika ryhdistäytyä.

– Vielä pari viikkoa sitten Itävallassa hän näytti talllin luoton häneen, jatkuvaan valittajaan ja kolaroijaan, mutta myös äärettömän nopeaan kuljettajan, olevan kaiken sen vaivan arvoista. Viikkoa myöhemmin hän heitti kaiken tuon roskakoriin ajo-otteillaan, Hughes aloittaa.

– Nyt ei ole kyseessä kuljettaja, joka opettelee vielä F1-sarjan tavoille, vaan 32-vuotias sarjan veteraanikuljettaja joka ajaa jo kahdeksatta kauttaan sarjassa.

Hughes muistuttaa Grosjeanin ajaneen Lotus-vuosinaan muutamia häikäiseviä ajosuorituksia, joissa jopa voitto oli lähellä. Voittojen jäätyä kuitenkin haaveeksi on eräänlainen menetetyn tilaisuuden harmittelu ottanut ranskalaisessa yhä enemmän otetta.

– Hän taisteli yli kaksi vuotta jarruongelmiensa kanssa atusossa. Hän ei ole kuljettaja joka tulee toimeen auton puutteiden kanssa, joten turhautuminen on purkautunut välillä rajustikin. Tämä kausi on näyttänyt hänestä sekä parhaan että huonoimman puolen. Hän on ajanut lukuisia kertoja uskomattomasti, mutta liian monesti hän on heittänyt kaiken menemään omiin virheisiinsä.

Käytyään lävitse Grosjeanin surkeaa kautta päättää Hughes juttunsa huolestuttavaan arvioon.

– Jo vuosia on näyttänyt siltä, Grosjean on menettänyt saumansa vakaaseen ja hienoon uraan. Mutta jos hän ei pysty nyt kääntämään kurssiaan toiseen suuntaan, saattaa hänen koko F1-uransa olla vaakalaudalla.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!