Vaikka Haasin tallipomo Günther Steiner varautuu autonsa heikkouteen Budapestissä, ei hän odota aivan Monacon GP:n kaltaista mahalaskua.

Amerikkalaistalli on ollut yksi tämän kauden suurimmista yllättäjistä. Ferrarin moottorilla ajavan Haasin suorituskyky on erittäin vakuuttavaa.

Talli on noussut vahvasti mukaan taisteluun F1-sarjan keskikastin herruudesta. Monista kisoista on karttunut reilu saalis MM-pisteitä.

Kaikki kisaviikonloput eivät ole kuitenkaan menneet aivan putkeen. Monacon hidas ja mutkikas katurata paljasti Haasin tuoreen VF-18-kilpurin heikkoudet karmealla tavalla.

Monacon viikonloppu meni tulosten varjossa penkin alle. Kevin Magnussen ylsi GP-kisassa vasta 13. sijalle ja Romain Grosjean jäi peräti 15. sijalle.

Tänä viikonloppuna Haasilla on edessään hieman samankaltainen haaste. Unkarin GP:n näyttämönä toimivan Hungaroringin radan hitautta ja haastavuutta voi verrata osin Monacon katuihin.

Tallipomo Steiner on varautunut henkisesti vaikeaan kisaviikonloppuun. Mies kertoi toivovansa vain sitä, ettei Budapestissä jouduta pettymään yhtä pahasti kuin Monacossa.

– Eiköhän odoteta ja katsota perjantaina, mihin pystymme Unkarissa. En koskaan lähde kisaan valmiiksi lyötynä. Tiedämme, mitä Monte Carlossa tapahtui. Analysoimme sen ja tiedämme sen syyt. Niitä ei tapahdu uudestaan tässä kisassa, Steiner vakuutti The Checkered Flagille.

Lähde: The Checkered Flag