Williamsin tekninen johtaja Paddy Lowe ei vähättele tallinsa lohdutonta tilaa. F1:n mestaruustaiston viimeiseksi jämähtäneen brittitallin pomo tietää olevansa uransa suurimman haasteen edessä.

Perinteikkään formulatallin murheet ovat jatkuneet kisasta toiseen. Viimeisin fiasko nähtiin Britannian GP:ssä, jossa Williamsin uuden takasiiven yllättävä aerodynaaminen sakkaus pilasi Sergei Sirotkinin ja Lance Strollin kisat.

F1-konkari Lowe myöntää olevansa tiukan ja tuntemattoman paikan edessä.

– Olen kohdannut erilaisia haasteita eri tilanteissa, mutta tämä on uusi haaste minulle. Vuosien mittaan olen ollut siinä mielessä onnekas, etten ole joutunut työskentelemään tallin kanssa, joka ei ole ollut sarjan kärkipäässä suorituskyvyn osalta, Williams-jehu sanoi Motorsportille.

Vaikka tallin tilanne on varsin karu, ei Lowe säikähdä haastetta. Mies on auttanut sekä Williamsin että McLarenin F1-mestaruuteen aiemmin urallaan.

– Tämä on uusi kokemus minulle työskennellä tallissa, jolla on paljon työtä edessään päästäksemme sinne, missä haluamme olla. Opin koko ajan. Joitain asioida saadaan oikein ja joitain, jos voisin elää viime vuoteni uusiksi tekisin eri tavalla. Se on kuitenkin elämän luonto, tekniikkapamppu pohdiskeli.

Lowe uskoo, että tallista löytyy edelleen osaamista ja resursseja kivuta suosta ylös.

– Mitä enemmän pääsemme ymmärtämään missä olemme ja miksi tietyt asiat eivät toimi, sitä positiivisempi olo minulla on siitä kehityksestä, jota voimme saavuttaa, Williams-pomo kertoi.

– Meillä on loistava tiimi. Grovessa työskentelee loistavia ja luovia tyyppejä. Jos pääsemme työssämme oikeaan suuntaan, johon olemme nyt kääntymässä, uskon voivamme saavuttaa todella hyvää kehitystä, Lowe vakuutti.

Lähde: Motorsport