Pahassa talouskriisissä kärvistelevä Force Indian F1-talli myönsi, että voisi harkita Esteban Oconin päästämistä Renaultin riveihin ensi kaudeksi.

Ranskalaiskuskilla on vielä ensi kaudenkin kattava sopimus Mercedeksen kanssa. Ocon on Force Indialla tällä hetkellä vain lainassa.

Kontrahdin raamien mukaan Oconia ei voida myydä vielä ensi vuonna mihinkään muuhun talliin ilman Mercedeksen suostumusta.

Tuoreimpien tietojen mukaan Mercedes näkisi lupaavan F1-kuskin kuitenkin mielellään keskikaastin haastajan Renaultin ratissa ensi vuonna.

Force Indian tallijehu Otmar Szafnauer kertoi Motorsportille, ettei Oconista luopuminen olisi aivan mahodoton vaihtoehto.

– Yritämme olla paljastamatta kuskiemme sopimusten yksityiskohtia, mutta voimme sanoa, että meidän täytyisi siinä tapauksessa päästää hänestä irti. Jos se olisi paras juttu meille olosuhteiden johdosta, voisimme katsoa asiaa.

– Pidämme Estebanista ja hän on tehnyt hyvää työtä meille. Viime kädessä se on meidän päätöksemme. Jos Renault haluaa maksaa ison kanssa rahaa, voin harkita sitä, Szafnauer täräytti.

Mercedes-pomo Toto Wolff ei suostunut kommentoimaan Oconin tilannetta.

– Emme tiedä, se on todella mutkikas tilanne. Emme voi kommentoida, saksalaistallin nokkamies sanoi Motorsportille.

Lähde: Motorsport