Jatkuvasti kasvava F1-kalenteri ei herätä suuria hurraahuutoja formulaväen keskuudessa. Sisäpiiristä väläytetään ehdotusta kisamäärän radikaalista leikkaamisesta.

Tällä kaudella kausi on ennätyspitkä, peräti 21 kilpailua käsittävä kokonaisuus. Lisäksi kesäkuussa ajettuun ensimmäistä kertaa sarjan historiassa kolme kilpailua perättäisinä viikonloppuina.

Renaultin tallipomo Cyril Abiteboulin mielestä liika on jo liikaa. Hän kertoo Autosportille haluavansa pienentää määrää.

– Meidän täytyy olla kiinnostava tuote faneille, mutta säilyttää silti tietynlainen erikoisuus tuotteessamme. Meidän täytyy ylläpitää viestiä ylpeydestä, motivaatiosta ja energiasta. Nykyisellä kalenterilla tunne niistä ei ole yhtä vahva, kuin jos kausi olisi vaikkapa 15 kisan mittainen, Abiteboul toteaa.

– Tätä nykyä formulakausi on jo tietynlainen rutiini. Kisat toistuvat tutulla kaavalla tuttuun aikaan useasti. Ymmärrän toki kaupallisen näkökulman kasvulle, mutta fanina olen huolestunut.

Abiteboulin mielestä sopiva määrä olisi 15-18 kisaa kaudessa.

– Jos pienenämme kalenteria, meidän täytyy pystyä perustelemaan se nykyisistä järjestäjistä ulos pullahtaville. Se muuttaa markkinatilanteen täysin, joten reation näkeminen on mielenkiintoista.

F1-sarjan omistajat ovat puhuneet jopa 25 kilpailun mittaisesta kaudesta. Abiteboulista se on aivan liikaa.

– 20-22 kilpailua on ehdoton maksimi.