Haasin F1-tallin johtomies Günther Steiner korosti Hungaroringin hitaan ja mutkikkaan tarjoavan aivan erilaista haastetta renkaiden hallinnan suhteen, varsinkin verrattuna nopeampiin ja perinteisempiin ratoihin.

Budapestin moottorirata on niin ahdas ja mutkikas, että sitä on usein kuvailtu ”Monacon radaksi ilman seiniä”. Rata vaatii aivan erityisiä taktiikoita kaikilta F1-talleilta.

Yksi tärkeimmistä taktisista kysymyksistä jokaisessa F1-kilpailussa on renkaiden hallinta. Steinerin mukaan rengasvalinnat on tehtävä aina nopeasti muuttuvien olosuhteiden mukaan.

– Renkaiden hallinta on niin erilaista radalta radalle. Niitä ei voi verrata keskenään. Niistä on vain opittava aina uudestaan ja soveltaa tietoa eri radoille. Olosuhteet muuttuvat. Unkarissa on tunnetusti yleensä kuuma, mutta joskus sielläkään ei ole niin paha sää, Steiner pohdiskeli The Checkered Flagin haastattelussa.

Steiner luottaa kuitenkin Haasin kykyyn selvitä Hungaroringin haasteista. Jenkkitallin positiivinen kehityskäyrä on tuonut sen miehistölle reilun latauksen itseluottamusta.

– Meidän täytyy vain sopeutua radan pintaan ja lämpötilaan, kun pääsemme sinne. Tänä vuonna olemme paljon paremmin valmistautuneita kuin viime vuonna, tallipomo kehui.

Lähde: The Checkered Flag