Renaultin Nico Hülkenberg kertoi olevansa todella pettynyt, jos F1 joutuu luopumaan perinteikkäästä Saksan GP:stä.

Saksan GP:n sopimus F1-sarjan kanssa päättyy kuluvaan kauteen. Hockenheimin radan hallitsijataho ei ole vielä tehnyt uutta sopimusta autourheilun kuninkuusluokan kanssa.

Formula 1:n saksalaiskuskeja klassikkokilpailua odottava kohtalo harmittaa toden teolla. Sebastian Vettel ilmaisi jo aiemmin pettymyksensä kisan tulevaisuudesta.

Nyt kantaa otti myös Hülkenberg, jonka mukaan kisasta luopuminen tekisi myös kipeää.

Renault-kuskin mukaan automaana tunnetulle Saksalle oman F1-kilpailun menettäminen olisi ikävä asia.

– Totta kai se olisi suuri sääli. Olisi todella surullista ja pettymyksen aiheuttava asia, jos meillä ei olisi GP-kisaa, kun ajatellaan millainen autovaltio olemme, Hülkenberg harmitteli FIA:n tiedotustilaisuudessa.

Hülkenberg epäilee saksalaisten tottuneen liikaa omien kuljettajiensa menestykseen ja unohtaneen F1-kisansa arvon.

– Kai se on kiinni taloudellisista asioista, niin yksinkertaista kuin se onkin. Saksalla on tietenkin pitkä historia autourheilun parista ja varsinkin Formula 1:stä. Ehkä maa on hieman liian täynnä tai kyllästynyt autokilpailuihin, En tiedä, F1-kuski pohti.

– Luulen saksalaisten olivan hieman liian hemmoiteltuja, kun puhutaan siitä asiasta. Olemme aina olleet menestyneitä ja mukana sarjassa. Olemme olleet mukana jo vuosikymmeniä Michaelin [Schumacher], Sebin [Vettelin] ja Nicon [Rosberg] myötä. En tiedä, onko sillä vaikutusta.