Daniel Ricciardo vertaili Max Verstappenin ja Sebastian Vettelin ajokykyjä – F1-tähti arvostaa toisen korkeammalle

© Kuva: Getty Images

Daniel Ricciardo kertoi F1 Racingille pitävänsä tallitoveriaan Max Verstappenia Sebastian Vetteliä parempana kuljettajana.

Australialaiskuski tuntee kummatkin kuljettajat hyvin pitkän Red Bullin kokemuksensa vuoksi.

Ricciardo on ajanut Verstappenin tallitoverina nyt reilun kahden vuoden verran.

20-vuotias hollantilainen on voittanut neljä kisaa ja noussut palkintokorokkeelle 15 kertaa 47 GP-kisan mittaisen Red Bull -uransa aikana. Myös Ricciardo on ollut podiumilla tiuhaan – voittoja on kertynyt neljä ja palkintosijoja 19.

Vettel oli Ricciardon tallikaveri vuonna 2014, aussitähden ensimmäisellä Red Bull -kaudella. Kyseisellä kaudella Ricciardo onnistui päihittämään saksalaisen MM-taistossa.

Aussikuski ajoi mestaruusväännön kolmanneksi. Vettel ei onnistunut voittamaan yhtään kisaa ja jäi vasta viidenneksi MM-pisteissä.

Vaikka Ricciardo arvostaa kummankin kuljettajan ajotaitoja, nostaa hän lahjakkaan hollantilaiskuskin vielä korkeammalle omalla listallaan.

– Max, he ovat molemmat todella hyviä, mutta valitsen Maxin, Red Bull -tähti linjasi.

Ricciardon mukaan vahvasta tallitoverista on paljonkin hyötyä. Hyvän kuskin esimerkki auttaa kohentamaan omaakin ajovirettä.

– Siinä on ehdottomasti etuja. Jos sinulla on vahva tallitoveri, pusket itseäsi kovempaa, opit enemmän ja tulet itsekin paremmaksi. Max on todella hyvä vertailukohta, Ricciardo kehui.

Lähde: F1 Racing

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…