Autosport on esittänyt Saksan GP:n kisaraportissaan mielenkiintoisen väitteen Kimi Räikkösen kisasta. Lehden mukaan suomalaisen kokema tallimääräys oli täysin ymmärrettävä muustakin kuin MM-sarjasta johtuvasta syystä.

Kisassa kolmantena alkumatkan taivaltanut Räikkönen oli ensimmäinen varikkokäynnin kärkikuljettajista suorittanut kuljettaja. Se auttoi häntä suorittamaan ”undercutin”, eli loikkaamaan edellään ajaneiden Sebastian Vettelin ja Valtteri Bottaksen ohi kaikkien suoritettua varikkokäynnin.

Autosportin mukaan Räikkösen aikainen stoppi olisi tarkoittanut hänelle vielä toista pysähdystä, siinä missä tallikaveri Vettel olisi pystynyt ajamaan kisan läpi vain yhdellä stopilla.

Räikkönen ajoi reilun sekunnin verran Vettelin edellä, mutta renkaidensa puolesta valitellut Vettel pyysi talliaan tekemään oikeita päätöksiä. Talli antoikin Räikköselle epäsuoria käskyjä pyytäen suomalaista muistamaan renkaiden suorituskyvyn.

– Räikkönen vaati viesteihin selvyyttä, ja oli selvää, että Ferrarin varikkomuuri oli kauhuissaan pelätessään saavansa niskaan syytteet tallimääräyksestä, vaikka Vettelin päästäminen edelle oli järkevä siirto, Autosport kirjoittaa.

Vettelin päästyä edelle repäisi hän nopeasti suuren eron tallikaveriinsa. Tuo etu vesittyi kuitenkin saksalaisen ajettua ulos. Räikkönen kävi myöhemmin vaihtamassa alleen uuden sarjan renkaita turva-auton tultua radalle. Maaliin hän tuli kolmantena, kun molemmat Mercedekset pääsivät hänen edelleen.