F1:n kilpailujohtaja Charlie Whiting paljasti, että F1:ssä keskustellaan rangaistuskäytäntöjen muuttamisesta.

Nykyisessä systeemissä kuljettajan aiheuttamia seuraamuksia ei huomioida rangaistuksen suuruudessa. Huomioon otetaan vain rangaistuksen luonne.

Keskustelu nousi esiin, kun Sebastian Vettel sai rangaistuslinjan mukaisen rangaistuksen viime viikonloppuna kolaroituaan Valtteri Bottaksen kanssa. Vettel sai viiden sekunnin aikarangaistuksen, mutta Bottaksen kisa meni täysin piloille auton hajoamisen takia. Vettel pystyi nousemaan normaalisti hänniltä, mutta Bottaksen auto ei pelannut normaalisti pohjalevyn vaurioiden takia.

– Tuomaristo ei normaalisti huomioi onnettomuuden seurauksia. Vettel jatkoi ilman ongelmia, joten tuomaristo saattoi ajatella, että tuo ei ole reilua, koska hän pilasi Valtterin kisan ja se oli selvästi hänen vikansa.

Lisäksi Whiting väläyttelee, että jatkossa huomioon otettaisiin myös kolarin aiheuttajan kohtalo kolarissa. Jos hän itse kärsii siitä enemmän, häntä ei välttämättä tarvitse rangaista.

– Kuitenkin jos tilanne olisi ollut toisinpäin ja Valtteri olisi pystynyt jatkamaan Vettelin aiheuttaman kolarin jälkeen. Pitäisikö häntä rankaista silti, koska hän sai jo yhdenlaisen rangaistuksen? Whiting esitti.

– Keskustelemme siitä tuomariston kesken, hän jatkoi.