Mercedeksen Valtteri Bottas paljasti hänen kakkossijansa olleen tosissaan uhattuna Kanadan GP:n loppuhetkillä.

Suomalainen ylitti maalilinjan alkuperäisen kierrosmäärän kohdalla vain 0,1 sekuntia ennen Max Verstappenia. Televisokuvista ei nähty, kuinka suomalainen suoritti maaliintulon jalka lähes irti kaasulta.

Bottaksen kannalta tilanteessa ei lopulta ollut hätää, sillä ruutulippusekoilun ansiosta lopputulokset otettiin kierroskelta 68. Kisan jälkeen kakkossijalainen kertoi polttoaineensäästön iskeneen häneen odotettua pahemmin.

– Kaikkien piti säästää bensaa kisassa, mutta Ferrari pystyi tekemään vauhtietunsa puolesta sen muita tehokkaammin. Me yritimme painaa alussa täysillä ja päästä lähelle heitä, ja miettiä bensan riittämistä myöhemmin, Bottas kertoi motorsport.comin mukaan.

– Käytimme alussa laskelmoitua enemmän polttoainetta, joten lopussa minun piti säästää sitä normaalia enemmän. Luulen, ettei autooni jäänyt juuri yhtään ylimääräistä menovettä. Siksi nostin viimeisellä suoralla jalan kaasulta ja suorastaan rullasin sen läpi. Siitä syystä Max pääsi niin lähelle minua maaliviivalla.

Mersun bensalaskelmasta tekee kylmäävän Bottaksen seuraava lausahdus.

– En olisi selvinnyt maaliin, jos kisa olisi ollu kierrostakaan pidempi.

Verstappen itse kommentoi, ettei tämä väite ole relevantti, sillä kaikki tallit laskivat bensankulutuksen juuri 70 kierrokselle.