Aiempia vuosia paremmalla suorituskyvyllään monet yllättänyt Honda on ilmoittanut seuraavaksi tavoitteekseen voittaa Red Bullin kanssa.

Vaikeista vuosista McLarenin kanssa selvinnyt japanilaisvalmistaja nousi tämän kauden ensimmäisellä puolikkaalla yllättävän vahvaksi tekijäksi F1:n moottoripuolella.

Hondan koneen vakuuttava vauhti Toro Rosson kanssa sai Red Bullin vakuuttumaan niin paljon moottoritoimittajan kehityksestä, että se päätti vaihtaa sen koneisiin ensi vuodeksi.

– Seuraava tavoitteemme on voittaa kisoja, ja päätimme, että yhteistyö Red Bullin kanssa on oikea ratkaisu, Honda-pomo Masashi Yamamoto valotti F1:n verkkosivuilla.

Vaikka japanilaisvalmistajan maine kärsi ikävän kolauksen epäonnistuneiden McLaren-vuosien myötä, osaa Yamamoto arvostaa kyseisten aikojen antamia opetuksia.

– Ensimmäiset kolme vuotta McLarenin kanssa, Hondan paluun F1:n jälkeen olivat todella, todella tärkeitä. Ne olivat kolme vuotta oppimista siitä, mitä olimme menettäneet siinä välissä, kun olimme täällä viimeksi ja kun palasimme Formula 1:een, Honda-jehu taustoitti.

Lähde: F1.com