Tehdastallina takaisin F1-karkeloihin kaudeksi 2016 takaisin palannut Renault pyrkii takaisin sarjan huipulle. Ranskalaismerkin tähtäimessä on 2000-luvun puolivälin menestysvuosien uusiminen.

Lotus-tallin raunioille perustettu Renault on joutunut lähtemään liikkeelle lähes nollapisteestä. Enstonen tehdas oli Lotuksen talousvaikeuksien jäljiltä lähes konkurssikypsä, ja rahapulan vuoksi talli oli menettänyt runsaasti henkilökuntaa ja tärkeää infrastruktuuria. Jälleenrakennusprojekti kulisseissa on täytynyt aloitaa ruohonjuuritasolta asti, ja siihen on kulunut paitsi rahaa, myös aikaa.

Vaikka suuret menestykset ovat antaneet yhä odottaa itseään, on suunta kuitenkin rohkaiseva. 2016 talli saavutti koko kaudella vaatimattomat kuusi MM-pistettä, mutta viime vuonna niitä heltisi jo yhteensä 57 kappaletta. Tänä vuonna vauhti on kiihtynyt entisestään, sillä kuuden ajetun kilpailun jälkeen Nico Hülkenberg ja Carlos Sainz ovat tuoneet niitä jo 46 kappaleen verran. Kautta on vielä jäljellä 15 kisaa, joten harppaus viime vuodesta tulee mitä todennnäköisimmin olemaan valtava.