Norjalainen ralliautoilija Andreas Mikkelsen myönsi Autosportille, että hänen ensimmäinen kokonainen WRC-kautensa on alkanut suorastaan painajaismaisesti.

28-vuotias konkarikuski on sahannut uransa mittaan rallin MM-sarjan ja alempien rallisarjojen väliä. Täksi kaudeksi mies sai mahdollisuuden kokonaisen kauden ajamiseen Hyundain ratissa.

Vuosi on alkanut kuitenkin äärimmäisen vaikeasti. Tuloksia ei ole tullut, eikä norjalainen ole tahtonut päästä sinuiksi uuden i20 Coupe WRC -kilpurinsa kanssa.

Portugalin ralli oli kuitenkin tietty käännekohde Mikkelsenille. Mies löysi vihdoin autoonsa vaihteistoasetukset, jotka sopivat hänen ajotyylilleen.

Seuraavaksi vuorossa olivat kuitenkin moottoriviat ja ohjaustehostimen reistailu. Portugalinkin kisaviikonloppu meni lopulta pieleen.

Mikkelsen on tallitoveriaan Thierry Neuvillea jo 65 MM-pistettä jäljessä. Norjalaiskuski taivasteli kautensa alkaneen suorastaan hämmästyttävän heikosti.

– Se on ollut hieman painajainen. Vihdoin, kun alkoi tuntua, että voin ajaa autoa, minulle tuli ongelmia Portugalissa. Tietenkin olin vihainen, sillä olisin toivonut hyvää tulosta. Olen kuitenkin helpottunut siitä, että auto on nyt mieleiseni, Mikkelsen taivasteli Autosportille.

Lähde: Autosport