Red Bullin tallipomo Christian Horner nosti tuoreessa Racefansin haastattelussa esiin erään usein unohdetun huomion rankasti arvostellun Max Verstappenin urakehityksestä – nuorukainen on noussut F1-sarjaan poikkeuksellisen nopeasti ja joutuu maksamaan oppirahojaan kaikista suurimman yleisön edessä.

Monet ovat jo hiljalleen unohtaneet, kuinka nuorena hollantilaiskuski hyppäsi suuriin parrasvaloihin. Aloittaessaan F1-kilpauransa vuonna 2015 vain 17-vuotias Verstappen oli sarjan nuorin kilpakuski.

Kuljettajalupaus nousi pian Red Bullin ykköstallin kuskikokoonpanoon. Nuoreen mieheen kohdistettiin entistä enemmän odotuksia, joka on Hornerin mukaan näkynyt usein yliyrittämisenä radalla.

– Kuulkaas, Max saapui F1:een hyvin nopeasti. Tämän vuoksi hän joutuu tekemään oppimistyönsä todella julkisella areenalla. Hän pääsi kärkiautoon todella nopeasti, Horner muistutteli Racefansin haastattelussa.

– Suurin osa kavereista on kokenut tämän saman vaiheen alemmissa formulasarjoissa, mutta hän on joutunut käsittelemään tätä julkisuudessa. Olen varma, että hän puskee tämän läpi toiselle puolelle, Horner jatkoi.

Lähde: Racefans