Perinteisen tulosluettelon jännäämisen lisäksi Kanadan GP:ssä kannattaa silmällä pitää yhtä keskikastin tallia. Sen suorituskyky tulevana viikonloppuna voi määrittää F1-sarjan voimasuhteita uusiksi hurjalla tavalla.

Energiajuomayhtiö Red Bullin molemmat tallit saavat Kanadaan käyttöönsä päivitetyt versiot voimanlähteistään. Emotalli saa viimeistä huutoa olevat Renaultin myllyt, Toro Rosso puolestaan kipeästi kaivatun päivityspaketin Hondalta.

Erityisesti japanilaismerkin suorituskykyä kannattaa tarkastella kotisohvilla. Tietojen mukaan (uutinen) kyseessä on sen verran raju harppaus, että vuosia moottoritaiston selkeää jumbosijaa hallussaan pitänyt Honda saattaa hypätä kertarysäyksellä jos ei nyt kenenkään ohi, niin ainakin samaan nippuun muiden kanssa.

Kyseessä on F1-maailmassa merkittävä äkillinen tehonlisäys pelkästä polttomoottorista, joten se kertonee paljon Hondan lunastamattomasta potentiaalista.

Kyseessä on F1-maailmassa merkittävä äkillinen tehonlisäys pelkästä polttomoottorista, joten se kertonee paljon Hondan lunastamattomasta potentiaalista. Hondan on kuitenkin syytä ottaa eteenpäin vähintään kaksi askelta, sillä tuskin Renault paikoillaan polkee uuden kehitysversionsa kanssa.

Red Bull ei ole vielä tehnyt päätöstään kauden 2019 voimanlähteestään, mutta Kanadassa se saa erinomaisen mahdollisuuden suorittaa kuluttajavertailua. Organisaation propellipäät pystyvät analysoimaan molempien ehdokkaiden voimanlähteet ja selvittämään, kumpi niistä on tallille parempi vaihtoehto taistossa Mercedestä ja Ferraria vastaan.

Mikäli Hondan kehitys on Red Bullin mieleen, saattaa talli vaihtaa siihen, saaden itselleen herkullisen tehdastallin aseman japanilaismerkiltä. Mutta mikäli Renault on edelleen houkuttelevampi vaihtoehto, voi talli jatkaa sen sopimusta vielä ainakin yhden kauden ajan.

Samalla McLarenilla touhua katsotaan vierestä sekä kadehtien että kenties jopa hieman pelokkaasti.