F1-tallit ovat vaihtaneet kilvan osia kuljettajiensa autoihin Kanadan GP -viikonloppuun.

Kolmasosan rajapyykkiin saapuva kausi tarjoaa talleille mahdollisuuden esitellä päivityksiä ja vaihtaa rajattuja osia voimanlähteistä taktisesti osuvassa kohdassa.

Esimerkiksi Renault tarjoaa päivitetyn voimanlähteen kaikille kolmelle vauhdittamalleen tallille. Tehdastallin lisäksi paremmasta suorituskyvystä pääsevät osalliksi myös Red Bull ja McLaren.

Myös Honda ja Ferrari tuovat uudet päivityksensä Montrealiin. Italialaistallin uudesta motista pääsevät nauttimaan kaikki muut paitsi Kimi Räikkönen, kiitos Espanjan GP:n epäonnen.

Käsittelimme suomalaisfaneja kuohuttanutta päätöstä aiemmin. Lue täältä, miksi päätös on järkevä eikä siinä ole mitään salaliittoa suomalaista kohtaan.

Räikkösen autoon on kuitenkin vaihdettu uusi turbo, joten suomalainen on nyt yhden osanvaihdon päässä lähtöruuturangaistuksesta.

Monacon GP:n voittaja Daniel Ricciardo välttyi lähtöruuturangaistukselta Red Bullin vaihdettua miehen auton Kiinan GP:ssä nähdyn MGU-K-yksikön. Kyseinen osa hajosi Monacon GP:n voimanlähteestä, mutta paluu vanhaan osaan ehkäisi rangaistuksen.

Mercedes lykkäsi oman voimanlähteensä julkistusta siitä paljastuneen luotettavuusongelman vuoksi.