Toro Rosson F1-tallin kuljettajan Pierre Gaslyn mukaan Hondan uusi moottoripäivitys oli kolmen sijan arvoinen Montrealissa.

Honda toi Kanadaan uusilla teknisillä päivityksillä varustetun voimayksikön. Gasly ajoi koneella harjoituksissa, mutta vaihtoi sitten vanhempaan malliin.

Heikkojen aika-ajojen jälkeen Toro Rosson leirissä päätettiin vaihtaa taas uudempaan moottoriin. Ratkaisu maksoi Gaslylle kaksi lähtöruutua FIA:n langettaman rangaistuksen seurauksena.

Tästä huolimatta ranskalaiskuski onnistui nousemaan sunnuntain kisassa jopa 11. sijalle. Gasly antoi kunnian suorituksestaan uudelle Hondalleen.

– Oli oikea valinta vaihtaa se [voimayksikkö], sillä vanhalla emme olisi päässeet nousemaan mihinkään 16. sijalta. Loppupeleissä se oli hyvä päätös. Ohitin Haasin ja Force Indian. Uusi moottori on vaikuttanut hyvältä minulle, Gasly hehkutti Motorsportille.

Gasly kertoi, että voimayksikköön oli tehty monia päivityksiä. Suorituskyky parani F1-nousukkaan mukaan kertaheitolla.

– Kaikki on parempaa. Suorituskykyä tuli lisää yleisellä tasolla. Akun suhteen ja energian keräämisen suhteen se on suuri askel eteenpäin. Honda kertoi meille tekevänsä päivityksiä, joka tekee selvän eron vanhaan, Gasly kehui.

 

Lähde: Motorsport