Autosport on jakanut perinteiseen tapaan arvosanat F1-kuljettajille edellisen osakilpailun tuloksista. Suomalaisittain kahtiajakoisen kisan arviot noudattivat tuttua kaavaa.

Valtteri Bottas sai arvosanan kahdeksan. Suomalaisen syyttömyys avausmutkan yhteenottoon Sebastian Vettelin kanssa ei laskenut arvosanaa, joskin se piilotti Mercedes-kuskin todellisen vauhdin.

– Tämä oli jälleen viikonloppu, jossa Bottas ajoi hyvin, mutta sai lopulta vähemmän kuin ansaitsi. Hänen kisavauhtiaan on vaikea arvioida kiitos auton kärsimien vaurioiden, mutta hän ansaitsee kunniaa hienosta noususta ja seitsemännen sijan pelastamisesta nimiinsä.

Kolmanneksi ajaneen Kimi Räikkösen vanha helmasynti, aika-ajoissa epäonnistuminen, rokottaa jälleen kerran Ferrari-kuskin arvosanaa seitsemäisen arvoiseksi.

– Räikkösen Q3-osion virheelle on olemassa laatutakuu, ja jälleen kerran hän löysi itsensä kolmen kärkitallin viimeisenä ajovirheen seurauksena. Kisassa hän näytti hyvää vauhtia, mutta loppusijoituksessa kiitos kuuluu pitkälti Vettelin ja Bottaksen kolarille sekä Daniel Ricciardon etusiipiongelmalle.

 

Vettel sai arvosanaksi viitosen, Lewis Hamilton yhdeksikön. Täyden kympin kuittasi Renaultin Carlos Sainz.