20-vuotias Charles Leclerc on nuoresta iästään huolimatta monessa liemessä keitetty. Monacosta kotoisin oleva Leclerc valmistautuu uransa toiseen kisaviikonloppuun Monacossa, mutta ensimmäiseen Formula 1 -sarjassa.

Sauberille täksi kaudeksi pestatun Leclercin Monaco-debyytti ei mennyt suunnitelmien mukaan viime kaudella. Leclercin isä vaipui koomaan pitkän sairauden uuvuttamana vain päiviä ennen kuin Ferrarin junioriohjelmaan kuuluvan poikansa oli määrä ajaa kotidebyytti Monacossa.

Asia oli kova kolaus Leclercille.

– F2-kisa viime vuonna Monacossa oli todella vaikea, koska siitä asti, kun olin lapsi, hänen unelmansa oli nähdä minut kilpailemassa täällä. Keskiviikkona ennen kilpailua hänet vaivutettiin koomaan, koska sairaus oli liikaa, Leclerc kertoi kamalasta tilanteesta Independentille.

Sauber-kuskin isä ei koskaan palautunut koomasta, vaan kuoli sairauteensa Bakun F2-kilpailun alla. Leclerc oli Bakussa tuolloin aika-ajon nopein ja voitti molemmat kilpailut. Sprinttikilpailun voiton hän tosin menetti aikasakon takia.

– Se oli erittäin hankala jakso, mutta viikonloppu oli positiivinen ja auttoi minua piristymään, kun ajoin paalun ja kaksi kisavoittoa.

– Se oli ehdottomasti urani vaikeinta aikaa, Leclerc jatkoi.