Monacon GP:n järjestäjät aikovat uhmata F1:n amerikkalaisia omistajia ja käyttää varikkotyttöjä kisaviikonloppunaan ensi sunnuntaina.

Sarjan uudet amerikkalaiset omistajat eivät kokeneet naisten asemaa halventavaksi haukutun käytännön sopivan nykyajan arvomaailmaan. Vaikka käytännöstä luovuttiin kerralla, Monacossa varikkotyttöjä nähtäneen, joskin hieman eri tehtävissä.

F1-kuskit Lewis Hamilton ja Sebastian Vettel ottivat kantaa varikkotyttöjen paluuseen.

– Naiset ovat maailman kaunein asia. Monacon GP on hyvin elegantti kisa, ja se on upea asia, jos siellä on naisia radalla. En ole keskustellut ikinä varikkotyttöjen kanssa siitä, miltä heistä itsestään tämä asia tuntuu. Ikinä ei pidä tukea sellaisia asioita, joista naisille tulee epämukava olo, mutta jos heille ei tule, niin mikäs siinä, Hamilton puntaroi Pitpassille.

– Uskon, että he nauttivat tekemästään, Hamilton jatkaa.

Vettel on Hamiltonin kanssa samoilla linjoilla ja sanoo asian paisuneen turhan isoksi.

– Olen Lewisin kanssa samaa mieltä. He ovat todella kauniita.

– Jos he olisivat miehiä, en olisi kiinnostunut. Se ei olisi kuitenkaan heiltä mitenkään pois, minulla ei ole mitään heitäkään vastaan, Vettel sanoo.

– Uskon että naiset, jotka hommaa ennen tekivät, tekivät sen omasta tahdostaan. Jos sunnuntaina menemme kysymään heiltä, onko heillä ollut hauskaa, he varmasti vastaisivat ”kyllä”. En usko, että heitä kukaan pakottaa siihen. Tässä on aika paljon melua tyhjästä, Vettel päättää.