Honda avasi Motorsportille Red Bull -neuvottelujensa avaintekijöitä. Tärkeimpiä seikkoja neuvotteluissa ovat olleet kärkitallin palvelemisen vastuu ja paine.

Japanilaisvalmistajan moottoriurheilujohtaja Masashi Yamamoto tapasi Red Bullin neuvonantaja Helmut Markon kanssa Espanjassa viime viikonloppuna. Miehet keskustelivat siitä, lopettaisiko Red Bull pitkäaikaisen yhteistyönsä Renaultin kanssa ja siirtyisi Hondan asiakkaaksi.

Red Bullin nykyinen moottorisopimus päättyy kauden 2018 jälkeen. Renault on ollut huolissaan energiajuomayhtiön tallin halusta odottaa moottoriyhteistyökumppanin valinnan kanssa jopa kesäkuuhun asti. FIA:n virallinen, mutta tunnetun joustava aikaraja moottoritoimittajan ilmoittamiselle umpeutuu jo tällä viikolla.

Honda-pomon mukaan kyseessä on massiivinen tilaisuus yhtiölle. Avoinna on myös se mahdollisuus, että Honda palvelisi kahta F1-tallia ensi vuonna.

Tänä vuonna Honda on vain Toro Rosson moottorikumppani. Kyseessä olisi ensimmäinen kerta sitten vuoden 2015, kun japanilaiset ovat toimittaneet voimayksiköitä kahdelle asiakastallille.

– Pidämme sitä todella positiivisena asiana. Olemme todella positiivisia. Red Bullin kanssa keskusteleminen on todella iso juttu, sillä he ovat kärkitalli. Tämä antaa meille tiettyä painetta moottorivalmistajana. Pystymmekö todella pärjäämään Red Bullin koon kanssa? Meidän on tunnettava vastuumme moottoritoimittajana, Yamamoto pohdiskeli Motorsportin haastattelussa.

Lähde: Motorsport