Kansainvälisen autourheiluliiton FIA:n puheenjohtaja Jean Todt haluaisi nähdä tulevaisuudessa Formula 1 -autoissa enemmän yhtäläisyyksiä kestävyyskilpailujen autoihin.

– Olisi ideaalia saavuttaa jonkinlainen yhdistyminen, mutta käytännössä se ei ole helppoa, Todt sanoi Sportsmolen mukaan.

Todt perustelee ideaa sillä, että valmistajia olisi helpompi saada mukaan sekä pitää kiinni jo mukana olevista valmistajista, kun he voisivat hyödyntää toisen sarjan tekniikkaa myös toisessa.

– Tällä hetkellä käymme Formula 1:ssä keskustelua valmistajien määrästä MM-sarjassa. Tällä hetkellä on neljä, ja haluamme varmistaa heidän myös pysyvän sarjassa. Jatkaminen on vaikeaa, jos he vain työskentelevät yhden tai kahden tiimin kanssa. Jos heidän olisi mahdollista toimittaa tuotteitaan myös muihin moottoriurheilusarjoihin, homma olisi järkevämpää, Todt perusteli.

Todt kertoi myös, että ratkaisu asiassa on kuitenkin kaukana.

– Ideoita on, mutta se muuttuu vaikeammaksi, kun menemme yksityiskohtiin. Periaatteessa ajattelemme tätä innolla, mutta todellisuudessa kaikki ei ole niin simppeliä.

Lähde: Sportsmole