McLarenin Fernando Alonso toivoo brittitallin kilpailijoiden tulevien päivitysten olevan epäonnistuneita, jotta espanjalaisen talli nousisi parempaan asemaan nokkimisjärjestyksessä.

Renaultin voimanlähteisiin täksi kaudeksi vaihtanut McLaren on tällä hetkellä valmistajien sarjassa neljäntenä, mutta vuoden takaisesta surkean tilanteen parannuksesta huolimatta tulokset ovat olleet pienoinen pettymys. Tallipomo Eric Boullier kertoi jo aiemmin tallin jääneen jälkeen itse itselleen asettamistaan tavoitteista.

Tilannetta korjatakseen talli esittelee tulevana viikonloppiuna Espanja nGP -viikonlopun ytheydessä uuden radikaalin päivityspaketin, jonka se toivoo nostavan tallin lähemmäksi kärkitaistoa. Kokenut kehäkettu Alonso tietää kuitenkin, ettei talli ole ainoa samaa temppua yrittävä.

– Saamme autoihimme suuren päivityspaketin, mutta niin saavat muutkin tallit. On siis hyvin mahdollista, ettei marssijärjestys muutu suuntaan tai toiseen. On myös hyvin mahdollista, että menetämme asemiamme taistossa keskikastissa, Alonso totesi Autosportille.

Tästä johtuen kaksinkertainen maailmanmestari toivookin muiden kompastelevan.

– Toivottavasti muut tallit joutuvat pettymään ja me taas saamme yllättyä positiivisesti. Se on toivomme.

Alonso on kerännyt tällä kaudella 28 MM-pistettä. Hän on kokonaistilanteessa hienosti kuudentena.